FAQ / Vanliga frågor

Hej och välkommen till La Venue! Funderar ni på att anordna en fest? Här finner ni svar på de vanligaste frågorna!
Q: Jag funderar på att boka en fest. Hur går jag tillväga?
A: Första steget är att ta kontakt med oss på La Venue, antingen via vårt formulär på hemsidan, via mail, telefon eller ett besök av våra lokaler(se fråga 2). Efter att en första kontakt är upprättad så är det vanligt att ni får en inbjudan till en visning. Vill ni gå vidare så preliminärbokas ert valda datum, och vi bokar in ett mer djupgående planeringsmöte. 
Q: Jag skulle vilja se lokalerna, behöver jag boka tid?
A: Det är alltid fördelaktigt att kontakta oss innan du besöker oss, så att vi kan försäkra att det finns personal på plats som kan hjälpa er. Skulle ni ha vägarna förbi och vill få en glimt av lokalerna så är ni självklart varmt välkomna att ringa på detta till trots. Notera att vi har aktiv lunchverksamhet mellan 10:30-13:00 och därför kan det vara svårt för oss att ge er den service vi strävar efter under denna tidsperiod!
Q: Vad kostar en fest?
A: En fest hos oss kan variera stort i pris baserat på olika faktorer, exempelvis:
*Menyval
*Dryckesval
*Antal gäster
*Typ av fest(bröllop, mässa, mingelparty etc.)
*Längd
Ett snittpris på trerätters med tillhörande dryck, lokal och personal kostar runt 800:- per person.
Q: Vad ingår i priset?
A: Förutom överenskommen mat och dryck, så ingår bemannad garderob(upp till 30 personer), möblemang, bemannad bar samt tillgång till all vår dekor. Ni får också tillgång till vårt ljudsystem som är lämpligt för tal och bakgrundsmusik.
Q: Kostar det någonting för ett planeringsmöte eller visning?
A: Nej, vi debiterar er ingenting innan ni har bestämt er. När känner er redo att gå vidare efter en preliminärbokning, så skickas en digital bokningsbekräftelse ut via mail. Här läggs en deposition på 10000:-, som dras av på er slutliga faktura.
Q: Finns det ett minimum eller maxantal på gäster?
A: Vi har plats för 350 sittande gäster. Vi har inget satt minimum-antal, men om ni är ni ett mindre sällskap så har vi en chambre sépareé. Här vi erbjuder finare middagar med avsmakningsmenyer för sällskap från 6-10 personer. 
Q: Jag måste boka av min fest. När behöver jag göra det senast?
A: En bekräftad bokning måste bokas av 14 dagar eller tidigare innan bokat datum för er fest, för att återfå hela beloppet av depositionen.
Q: Hur länge gäller min preliminärbokning?
A: En preliminärbokning gäller fram till en månad innan utsatt datum för er fest, alternativt om en annan bokningsförfrågan kommer in.
Q: Vilken typ av fester anordnar ni?
A: Vi arrangerar alla möjliga typer av fester. Allt från bröllop, överraskningsfester och jubileum till temafester, företagsevent och mässor. 
Q: Jag skulle vilja ha en annan meny. Kan jag få andra förslag?
A: Vi skräddarsyr mer än gärna en fullständig meny baserat på era önskemål. 
Q: Vi har många specialkoster och allergier. Är det möjligt att lösa?
A: Vi tar hänsyn till alla typer av specialkost eller allergier, så länge dessa är anmälda och inlämnade till oss senast en vecka innan ert event. 
Q: Jag vill ha en speciell typ av känsla eller inredning. Är det möjligt?
A: Vi arbetar med många typer av önskemål och inreder därefter, i samråd med er. Vill ni ha det lyxigare, mer avslappnat, Gatsby-tema eller kanske tusen-och-en-natt? Allt är möjligt!
Q: Jag vill ta med egen mat. Går det bra?
A: Det går absolut bra att ta med egen mat. Detta kan dock påverka lokalhyra och andra avgifter. 
Q: Jag vill ta med egen dricka. Går det bra?
A: Nej. På grund av olika lagstiftningar är det strikt förbjudet att medtaga egen alkohol.
Q: Vad har ni för utrustning?
A: Vårt ljudsystem har ni tillgång till utan extra kostnad. Det lämpar sig endast för eventuella tal samt bakgrundsmusik för större sällskap. Utöver detta erbjuder vi även mikrofoner för 300;- st samt projektor och projektorduk.
Q: Kan ni hjälpa till med DJ och ljud?
A: Vi samarbetar med olika DJ’s och leverantörer när det kommer till ljud, scenbygge och liknande. Ni meddelar oss vad ni behöver, och vi begär sedan in en offert på detta. Skulle ni acceptera offerten så levereras och byggs detta på plats, samt monteras ner åt er dagen efter.

Galleri

Klicka på bilderna nedan för att öppna galleriet