Bröllop

Sagolika bröllop
på Avenyn

La Venue Festvåning i hjärtat av Göteborg erbjuder sagolika bröllopsupplevelser att njuta av, både för stunden men också fantastiska minnen att blicka tillbaka på. Med tio salar och salonger som rymmer upp till trehundra personer går det anordna såväl stora som små bröllopsfester. Kungliga valv, förtrollande kristallkronor och praktfull utsmyckning gör La Venue till ett perfekt val för bröllop.


 

Elegant festlokal
mitt i stan

Det är en ära för oss att erbjuda bröllopslokaler i en av Avenyns vackraste fastigheter. Byggnationen har berikat staden sedan slutet av 1800-talet på initiativ av Sveriges Redarförening. De ståtliga salarna fylls av värme genom glödande kakelugnar och skapar den perfekta stämningen för fest.

Alla kan anordna bröllop hos oss oavsett ursprung, kultur eller mängden gäster. Ni kan planera egna rätter utifrån specialkost, allergier och specifika önskemål eller välja från våran redan befintliga meny. Arrangemanget skräddarsys efter era behov vare sig ni har ett persiskt bröllop eller ett klassiskt kyrkligt. Vi håller i alla detaljer kring er bröllopsfest hos oss, allt efter era önskemål. Det är vår ambition att er bröllopsdag ska handla om er och den lyckade festen sköter vi.

Vi ser till att ert evenemang blir oförglömlig!

Förslag på menyer

Nedan följer förslag på bröllopsmenyer bestående av förrätt, varmrätt, dessert och bröllopstårta.

Meny 1

Förrätt:
Jordärtskockssoppa, serverad med snökrabba brynt i smör, dillolja samt klippt gräslök.

Varmrätt:
Rimmad och ångad kummelrygg, bakad palsternacka, brynt pepparrotssmör samt ljummen sallad på rädisor, ärtskott och sparris.

Dessert:
Kraftig mörk chokladcreme på chokladcrunchbotten serveras med variation på hallon.

Bröllopstårta


Entrée

Artichoke soup, served with butter seared snow crab, dill oil and cut chives.

Main course

Cured and steamed hake, baked parsnip, seared horseradish butter with a lukewarm radish, pea sprout, and asparagus salad.

Dessert

A rich dark chocolate cream resting upon a bed of chocolate crunch, served with an assortment of raspberries.


Pris per per kuvert exkl 12% moms (VAT excl.) 692:-
Pris per per kuvert inkl. 12% moms (VAT incl.) 775:-


Meny 2

Förrätt:
Tartar på röding, grillad pak choi och schalottenlök, picklad mango och gurka samt en koriandercréme

Varmrätt:
Entrecôte från Sverige, långbakad och skivad tunnt. Serveras med en potatis- och morotskaka, grönpepparsås samt smörsteka grönsaker efter säsong.

Dessert:
Klassisk créme brûlée, serveras med en kula hallonsorbet.

Bröllopstårta​


Entrée

Char tartare, grilled pak choi and shallots, pickled cubes of mango and cucumber, served with a coriander créme.

Main course

Swedish entrecôte, thinly sliced and slowly baked, served with a potato and carrot cake, along with a green pepper sauce and butter fried vegetables after season.

Dessert

A classical créme brûlée, served with an orb of raspberry sorbet.


Pris per per kuvert exkl 12% moms (VAT excl.) 719:-
Pris per per kuvert inkl. 12% moms (VAT incl.) 805:-​


Meny 3

Förrätt:
Älgcarpaccio, serveras med en sallad på ruccola och endive, créme på rostad silverlök, klippt krasse. Toppad med riven tryffel(?).

Varmrätt:
Marulksfilé, brynt i panna, bakas i ugn. Serveras med stuvad savoykål med löjrom från Vänern, bakad svartrot samt limemarinerad och rostad kejsarhatt.

Dessert:
Avlång vågformad bakelse med vit chokladmousse och kompott av jordgubb och rabarber på tryffelbotten.

Bröllopstårta


Entrée

Elk carpaccio, served with a roquette and endive salad, roasted white onion cream sprinkled with cut cress. Crowned with grated truffles.

Main course

Monkfish, seared in pan, baked in oven. Served with creamed savoy cabbage and roe from Vänern, and black salsify accompanied by a lime marinated and roasted Ceasar’s mushroom.

Dessert

Oblong, undulated pastery with white chocolate mousse, and a blend of strawberry and rhubarb placed upon a truffle bed.


Pris per per kuvert exkl 12% moms (VAT excl.) 853:-
Pris per per kuvert inkl. 12% moms (VAT incl.) 955:-


Galleri

Klicka på bilderna nedan för att öppna galleriet